Eksamenssnak + mine tips

25. juni 2016

hehe

Hello beauties! Jeg er endelig gået ud af folkeskolen efter 10 lange, men gode år. Jeg kan huske helt tilbage til sjette klasse, hvor jeg faktisk blev nervøs over at skulle gå til afgangsprøve mundtlig haha … Jeg har altid været så dårlig til at fremlægge mundtligt, altså indtil ottende klasse hvor jeg faktisk blev bedre og bedre. I syvende klasse skulle jeg fremlægge med en gruppe på 5, jeg valgte så at gå bagerst og jeg stod simpelhent med papiret foran mit ansigt – jeg var pinligt berørt og den situation som jeg stod i, gjorde det jo ikke bedre. Men i dag er jeg blevet meget bedrer og jeg tør at snakke højt og tydeligt, og give kropssprog – det er nemlig enormt vigtigt. Jeg sluttede min projektopgave i niende klasse af med et stort 10-tal og jeg havde faktisk forventet et 7-tal, så det er vigtigt at man hellere ikke sætter høje krav til sig selv.

Jeg var rent ud sagt pisse nervøs til min første mundtlige afgangsprøve, jeg havde mange problemstillinger der bare kørerede rundt i hovedet på mig. Såsom hvordan vil jeg dog kunne kigge og snakke til censor osv. Men så snart jeg trådte ind, så begyndte showet haha! Jeg hentyder til at det er helt okay at være nervøs, men bare giv den alt hvad du kan og præstere dit bedste når du er i det moment. Og følelsen efter det hele er overstået er, så ubeskrivelig. Til jer der ikke har været oppe i afgangsprøver eller eksamer. Glæd jer!

Tips til mundtlige eksamer/afgangsprøver:

1. Klæd jer ordentlig på, da det simpelthent er førstehåndsindtryk censor får af dig

2. God éntreen er så vigtigt, kom smilende ind i lokalet med en masse energi og hils på censor og lærer

3. Vær forberedt og gå all in

4. Få en god natssøvn

5. Hvis du går kold, så tag en dyb indånding og prøv igen

Tips til skriftlige eksamer/afgangsprøver:

1. Vær forberedt

2. Tag snacks med såsom nødder, vand – generelt bare noget sundt. Jeg vil ikke anbefale chips og andre usunde sager, da ens blodsukker bare stiger enormt

3. Eksempel til dansk skriftlig fremstilling, der blev jeg færdig efter blot 10 minutter ( jeg havde i alt 3 timer og 30 minutter ) – hvor jeg så rakte hånden op til min tilsynsførende ( lærer ), hvor jeg så sagde at jeg var færdig også printede jeg min skriftlige fremstilling ud efter tre gange havde jeg rettet et par fejl også underskrev jeg den. Så mit tip er i princippet, hvis du er hurtigt færdigt – så skal du ikke bare underskrive med det samme! Læs det igennem et par gange, da det virkelig hjælper!

4. Lad vær med at små snakke til klassekammeraten, da du kan blive henvist fra eksamen

Men i bund og grund, så vær forberedt!

Knus Dina <33333

Relaterede indlæg

8 Kommentar

 • Reply Amal 26. juni 2016 at 18:44

  Tusinde tak for dine tips, efter sommerferien går jeg i niende og det her er helt sikkert et indlæg jeg vil læse igen når jeg skal til mine afgangsprøver!

  • Dina
   Reply Dina 26. juni 2016 at 19:07

   Det er jeg rigtig glad for at høre og held&lykke til den tid 🙂

 • Reply Samira 26. juni 2016 at 18:44

  Tak for et lækkert og gennemtænkt indlæg, hvad skal du efter sommerferien? 🙂

  • Dina
   Reply Dina 26. juni 2016 at 19:07

   Tusind tak – jeg skal på Niels Brock 🙂

 • Reply Elvira 26. juni 2016 at 18:45

  Jeg er rigtig glad for de tips om de skriftlige og mundtlige, den kommer jeg til at skulle bruge!

  • Dina
   Reply Dina 26. juni 2016 at 19:08

   Det er jeg rigtig glad for at høre 😀

 • Reply Ida 26. juni 2016 at 18:45

  Godt indlæg 😀

  • Dina
   Reply Dina 26. juni 2016 at 19:08

   Tusind tak søde 😛

  Skriv kommentar