OPSKRIFT: LÆKKER ROULADE MED KARAMEL-FYLD!

29. juni 2016

Nora Belmaillah har lavet denne her lækre roulade og har delt opskriften med os!

Opskrift: 

Bunden:

4 æg

100gr sukker

180gr mel

2 tsk vanilie sukker

Pisk æg og sukker til æggenmassen indtil farven bliver lys i ca 5 min. Tilsæt derefter de tørre ingredienser.

Dæk bradepanden med bagepapir og hæld dejen i. Skal bages på 180° i ca 10 min

Karamellen:

Færdig købt Neslté

Vaniliecreme:

1 æg

15 g majsstivelse

korn af ½ stang vanilje

2½ dl. mælk

40 g 6. rørsukker

2½ dl piskefløde

50g hasselnødder (hakket fint)

Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog derefter det hele op i ½ – 1 minut under omrøring.

Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling! Når den er kold vendes den sammen flødeskummet og nødderne.

Ganach:

200gr mørkchokolade

2 1/2dl fløde

Varm fløden op i en gryde. Liiiige inden den koger fjernes den af varmen og tilsættes chokolade bland til det hele er homogen.

Saml nu kagen

Bunden skal lige løsnes lidt fri fra bagepapir men papiret skal ikke fjernes.

Hæld karamellen i et tyndt lag på bunden , helt ud til kanterne også. Derefter kommes vaniliecreme på, på samme måde. Mængden kommes på efter smag og behag. Stille og rolig til den ende og begynder og rulle kagen samtidigt med du hen af vejen fjerner bagepapirene. Når den er rullet hel, skal den på køl i ca 20 min.

Når kagen tages ud hælder man ganach udover og dekorerer som man har lyst!

( I kan også se på billedet som Nora Belmaillah har taget, hvor hun har dekoreret rigtig fint )

Velbekommen beauties og tusind tak til Nora, for at dele denne her lækre opskrift.

Relaterede indlæg

4 Kommentar

  • Reply Emily Skovgaard Rasmussen 6. juli 2016 at 20:07

    Den ser såååå lækkert ud! Ville også gerne se den inden i 😀

    • beautyydina
      Reply beautyydina 6. juli 2016 at 20:12

      Nora der har lavet rouladen, fik desværre ikke nået at tage billeder af den indeni 😛

  • Reply Marija 22. juli 2016 at 20:57

    Dejen er sindsyg tør, det er den dårligste rouladedej jeg har lavet. Den er slet ik luftig og lækker. Mangler der ikke smør og evt. Bagepulver?
    Det var en kæmpe skuffelse og kagecremeb og piskefløden har svært ved at binde sammen selvom det er kølet af øv!

    • beautyydina
      Reply beautyydina 22. juli 2016 at 21:04

      Årh det er jeg ked af at høre! Som sagt er det Nora Belmaillah der har lavet denne her roulade, kontakt hende på facebook – måske er der noget du har fået glemt i din roulade eller? Jeg har ikke fået lavet den selv ( endnu ), så jeg har ikke lige den store erfaring udover at jeg har delt opskriften med jer. Men jeg synes du skal kontakte Nora og høre hende ad 🙂
      Hav en dejlig aften..

    Skriv kommentar