Opskrift: popcakes

22. oktober 2016

Jeg ville lige dele opskriften om disse lækre popcakes med jer! De kan laves til enhver lejlighed og jeg tænker faktisk at disse popcakes er geniale til børnefødselsdage. Jeg vil også lige starte ud med at understrege at dette er ikke min opskrift eller billeder, dog bare en lækker opskrift jeg vil dele med jer. Det originale indlæg kan findes lige her.

Pop Cakes i 7 trin:

1. Bag en kage (Christine valgte en chokoladekage, men i virkeligheden kan du næsten bruge alt slags kage)

2. Lav en creme eller frosting

3. Smuldr den kolde kage og rør den godt sammen med cremen

4. Tril dejen til kugler i mundrette størrelse

5. Lad kuglerne blive helt kolde i køleskab eller et kuldechok i fryseren

6. Put kagerne på en slikkepind, dyp dem i chokolade og drys med krymmel (her er det kun fantasien der sætter grænser

7. Det er vigtigt at kagerne står koldt ind til de skal serveres

Ingredienser (18 Popcakes):
300 g chokoladekage
150 g frosting
18 slikkepinde (kan købes i Panduros Hobby eller på nettet: bagetid.dk, hvor du kan købe alt til at lave popcakes) Jeg havde nogle sugerør af pap i striber og klippede dem over. De fungerede fint, da kagerne sad rigtig god fast med hullet fra røret.
200 g mørk chokolade eller candy melts – farvet chokoladeovertræk (panduro hobby eller bagetid.dk)
Diverse krymmel

Trin 1: Chokoladekage (600 g)

2 æg
175 g mel
250 g sukker
150 smør
1 tsk bagepulver
4 spsk kakao
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand

Bland alle ingredienser, men vent med vandet til sidst. Fordel dejen i en form ca 30×40. Bages ved 175c i 30-45 min . Tjek gerne til den efter 30 min. 
Tip: si melen i dejen, så du undgår klumper i dejen.
Kagen skal være helt kold inden den bruges til popcakes. Vi lavede kagen en uge inden vi  skulle bruge den og frøs den ned.
Trin 2: Frosting:
Frosting anvendes til toppen af en cupcake og findes i vildt mange forskellige udgaver. (se cupcakesopskrifter.dk)
150 g philadelphia friskost
2 dl flormelis
100 g smør ( vil jeg prøve at udelade næste gang)
1 tsk vanillesukker ( havde en rest rigtig vanilie og brugte det)
1 spsk mælk
Rør Ingredienserne godt sammen til den bliver jævn og glat
Trin 3: Smuldr kagen i en skål. Der må ikke være klumper i massen
Bland frosting med den smuldrede kage så det bliver til en dej. Brug lidt at frostingen af gangen – dejen må ikke være hverken for fugtig eller for tør
Trin 4 og 5: Form dejen til passende kugler og sæt dem på en bageplade og direkte i køleskabet.
Trin 6: Sæt den kolde kugle på en slikkepind og dyb den i smeltet chokolade eller candy melt
Anmeldelse af Christine Dyhr Rask / som har lavet disse popcakes:
Virkelig frisk og lækker kage.Vær dog opmærksom på, at det er en tung kage, du nok kun kan spise en af. Pas derfor på med at lave kuglerne alt for store. Pop cakes var et stort hit hos såvel voksne som børn og der var en stor WOW effekt. Vi puttede sukker i en skål og stak pop cakes i sukkeret.  Jubii, jeg har til en omgang mere i fryseren.
God fornøjelse!

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar

Videre til værktøjslinje